Nyomtatás
kedd, 20 október 2020 14:50

Somogy-Baranya megyei díjugrató döntő

Az elmúlt hétvégén a SZIE Pannon Lovasakadémia szabadtéri pályáján került sor a szezonzáró regionális díjugrató versenyre, amely két (Somogy és Baranya) megyei döntőnek is helyt adott. A bajnokságokat a Kovács Lovasbolt támogatta.

A viszonylag kevés megyei induló ellenére végül 7 számban lehetett bajnokot hirdetni. Elsőként a csapatbajnokság került megrendezésre, szombaton 110 cm-en. Az alappályán két csapat lovagolt hibátlanul a Somogy megyei bajnokságban, így összevetés döntött a bajnoki címről. Kiss Szabolcs (Taszári Vitál) és Lestie az összevetésben is hibátlan tudott maradni, még Borbély Dóra (Lovasakadémia SC I.) és Calisto M egyet hibázott, így végül a Taszári Vitál csapatára (Kiss Szabolcs-Lestie, Pénzes Adél Virág-Klárika, Kacsó Júlia Csenge-Contesi) került a győztesnek járó takaró. Második helyen a Lovasakadémia SC I. számú csapata végzett (Ludányi Anna-Sáripuszta Keringő, ifj. Szilágyi László-Fecske, Borbély Dóra-Calisto M), megelőzve a Lovasakadémia SC II. csapatát (Nádasy Márton-Hannibál, Ligner Janka-Ikon-M).

Baranya megyében nem került sor összevetésre, hiszen összesítésben 1 hibaponttal végzett a Pécsi Lovasklub csapata (Tőzsér Tibor-T.T. Paloma, Tóth Sándor-Nintender, Unterhuber Nóra-Logan) és ezzel átvehették a győztes csapatnak járó dísztakarót. Második helyen a D-TEAM két fős csapata (Dömse Tamás-Cassus, Dömse Bence-Lady Zaphyra M) végzett, 4 hibaponttal, míg a bronzérmet a Baranyai Királylányok csapata szerezte meg (Kurnyák Ágnes-Jerikó, Nagy Júlia-Királyhágó, Rendeki Kata-Pandora).

Vasárnap került sor a kezdő lovasok döntőjére. Baranya megyében a frissen rajtengedély vizsgát tett Fejes Ádám (Pécsi Lovasklub Kft.) és Grandi nyakába került megérdemelten az aranyérem, összesítésben 14,7 stílusponttal. Ezüstérmes lett Sugár Viola (Kalafarm SE) és Nuance van de Celieburg, összesítésben 14 stílusponttal, míg bronzérmes szintén a Pécsi Lovasklub csapatából Böröcz Nikolett és Shannon lett 12,3 stílusponttal. Somogy megyében csak két olyan lovas volt, aki mindkét nap kapott stíluspontot, közülük a szintén frissen rajtengedély vizsgázott Ritecz Vivien (Taszári Vitál LSC) és Milord vihette haza a bajnokságért járó aranyérmet 13,1 stílusponttal, míg második helyen szintén a Taszári Vitál színeiben versenyző Tóth Dorina Evelin és Biadal végzett (12,7 stíluspont). Bronzérmet a vasárnapi stíluspontja alapján Krikus Karina és P-Sáripuszta Leonardo (Lovasakadémia Sport Club) szerzett 7,5 ponttal.

Ifjúsági bajnokot csak Somogy megyében hirdettek, ahol a bajnoki cím sorsa drámai küzdelemben dőlt el. Az első napon nyerő Szabó Kitti és Főnix (Lovasakadémia SC) vasárnap nem tudták befejezni a pályát, így nyílttá vált a küzdelem a bajnoki címért. A vasárnapi napon az alappályán nem született hibátlan lovaglás, így a bajnokságért a két 4 hibapontos vetett össze. Itt sem sikerült hibátlanul lovagolni, de a gyorsabb 4 hibapontos Czakó Rebeka és Charlie Firpo (Lovasakadémia SC) lett, és ezáltal hazavihette a bajnoknak járó díjat. Második helyen a Taszári Vitál LSC versenyzője, Kacsó Júlia Csenge és Contesi végzett, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Pénzes Adél Virág és Klárika állhatott, szintén a Taszári Vitál LSC színeiben.

Az amatőr bajnokságért Baranyában volt induló, a verseny a Pécsi Lovasklub Kft. házi bajnoksága volt egyúttal, hiszen minden indulót a klub adott. A győztes az elődöntőben hibátlanul lovagló, majd a második napon 8 hibaponttal záró Tóth Sándor lett Nintender nyergében, második helyre az összesen 18 hibapontot szerző Rendeki Kata és Pandora ért fel. A bronzérem nem került kiosztásra.

A felnőtt bajnokságért Somogy tudott indulót kiállítani, a győzelmet Rezgő Zoltán (Lovasakadémia Sport Club) szerezte meg Gladiátor nyergében, aki az elődöntőben és az utolsó napi összevetésben is hibátlanul lovagolt, mindössze a döntő alappályáján szerzett 8 hibapontot. Másodikként Békási Antónia (Horseman Lovassport Egyesület) végzett Edison nyergében, aki összesen 12 hibaponttal zárt. A bronzérmet befejezett pályák híján sajnos itt sem lehetett kiosztani.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat