Nyomtatás
péntek, 10 december 2021 20:15

Rezgő Zoltán és Gladiátor a pénteki nyerő! Kiemelt

A 2021-es év utolsó kiemelt fedeles versenyének Kaposvár ad otthont. A kellemetlen csütörtöki időjárás miatt néhány versenyző végül nem vállalta az utazást, de így is közel 400 start várható majd a háromnapos versenyen.

A nyitó nap 90-es versenyszámában a győzelmet Juhász Milla (Riverside LSE) szerezte meg a rutinos Kronosz nyergében, a leggyorsabb hibátlanként. Csak pár tized másodperccel maradt le a győzelemről Bakó Dorottya (Taszári Vitál LSE) és Lestie, míg harmadikként Hajdú Kitti (Cseszterlint LKE) és Melena VDL zárt.

A 100 cm-es nyitott versenyszámban egy fiatal román ikerpár végzett az élen, Constantinescu Mara Elena és Ema Victoria, Ezel, illetve Karmex nyergében lovagolták a leggyorsabb hibátlan pályákat. A harmadik helyre a helyi illetőségű Ludányi Anna (Lovasakadémia SC) és Sáripuszta Keringő ért fel, még mindig hibátlanul.

A kezdő lovasok 100 cm-es számában a Selle-Expert SE két versenyzője végzett az élen. Győzni tudott Szabó Zoé Babér nyergében, 7,7 stílusponttal, míg a második helyen Csirisznyák Anna és Enselle Selavie végzett 7,4 stílusponttal.  Juhász Milla (Riverside LSE) és Kronosz 7,7-es stíluspontjából egy verőhiba miatt levonásra került 0,5 pont, és ezzel végeredményben 7,2 ponttal zárt a harmadik helyen. 

Az öt éves lovak 100 cm-es stílusversenyében Bujtor Roland Cornet Obolensky apaságú Cornet Champion-N nevű ménje nem talált legyőzőre. A Németh Zsolt által tenyésztett fiatal ló 8,0 ponttal, levonás nélkül nyerte a versenyszámot. Második helyen a Mráz Tamás által lovagolt Lasino apaságú It’s all the go nevű herélt végzett 7,6 stílusponttal. Harmadikként – még szintén hibátlanul – Hajdú Kitti és az Impressive VDL apaságú Melena VDL nevű kanca végzett 7,5 stílusponttal.

A 6 éves lovak 110 cm-es versenyszámában is a magyar tenyésztésű lovak domináltak. A győzelmet 8,2 stílusponttal az Agropoint Cassiloc apaságú Málna nevű kanca szerezte meg Tóvári Eszter lovaglásában, tenyésztője a C-Logostics Kft.  A képzeletbeli dobogó másik két fokára Rezgő Zoltán állhatott Chacco-Blue II (Choccapic) ivadékaival, Bognár Jenchacco nevű kancájával (8 stíluspont) valamint Chacco Grand nevű ménjével (7,9 stíluspont).

1106éves

 

A 6 éves kategória győztese Tóvári Eszter és Málna (Agropoint Cassiloc-Cleopátra, Positano)
Egyesület: Horse-Play LSE Tenyésztő és tulajdonos: C-Logistics Kft.
Fotó: Kiruu Photo

 

Az ifjúságiak 110 cm-es versenyében Magyar Balázs (Sion Security Kft.) és Miss Mary Soames „F” nevű kancája nem találtak legyőzőre, hibátlanul, 7,5 stílusponttal nyerték a versenyt. Másodikként Horváth Dávid Martin (Pro Equus Lovas Klub) és Kapitány végeztek még szintén hibátlanul, 7,3 stílusponttal. A harmadik helyen holtverseny alakult ki - az egyet hibázó - és ezzel fél pontos levonással 7,1 stílusponttal záró román versenyző, Constantinescu Ema Victoria és Karmex nevű lova, valamint a hibátlanul lovagló Kovács Gréta Míra (Mistral LK) és Felhő között.

 

ifi

 

A 110 cm-es ifjúsági versenyszám győztese Magyar Balázs és Miss Mary Soames "F" (Sion Security Kft.)

Fotó: Kiruu Photo

 

 

A 110 cm-es amatőr versenyszámban Mráz Tamás tanítványa, Dr. Czuczai Natália (Badacsonyi Lovas Sport Club) végzett az élen Viva Cent nyergében. A második és harmadik helyen a Champions Team LKE versenyzői, Hajdú Dóra és Petra végeztek, Poppy Paste „F” és Confetti nyergében, mindketten hibátlan lovaglással.

A 110 cm-es nyitott versenyszámban Simon Máté (Hétdombi Lovaspark) és Criss-Cross volt a leggyorsabb hibátlan, így ő vehette át a győztesnek járó serleget. Második helyen Babos Gréta és Timpex Inka (Hévíz Sportkör) zártak, míg harmadikként Matyi Bianka (Matyi Bianka Lovasklub) és Charming Lady M fejezték be a versenyt, szintén hibátlanul. Az I. osztályú lovasok közül a legeredményesebb a számban hibátlanul lovagló Búza Krisztián lett Carismo-M nyergében.

A 120 cm-es nyitott versenyben 7 hibátlan lovaglás született, így a győztes Rajnai Csilla (Simonpusztai NLHE) és Date eléggé gyorsak is voltak a győzelemhez. A második helyen hajszállal lemaradva Rezgő Zoltán és Gladiátor végeztek (Lovasakadémia SC), míg a harmadik helyre Zajzon András (Riverside LSE) és Flashdance értek fel. A fiatal lovasok között egy hibátlan lovaglás született, ifj. Szilágyi László és Fecske révén (Lovasakadémia SC).

A nap fő számában, a 130 cm-es nyitott versenyszámban Rezgő Zoltán és a mezőhegyesi tenyésztésű, Octavio apaságú Gladiátor már nem engedte át az elsőséget senkinek,- és ezzel otthon tartotta az első napi trófeát. Zárug Annamária és Coolman (Winkler LSE) nagyon gyorsan lovagolva mindent megtett a győzelemért, de ezúttal meg kellett elégednie a második hellyel. Harmadikként a fiatal Bán Krisztián (Cserénfa Lovasklub SE) és Bora zárt, még szintén hibátlan lovaglással.

 

130


A 130 cm-es főszám győztese: Rezgő Zoltán és Gladiátor (Lovasakadémia SC)
Fotó: Kiruu Photo

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat