Nyomtatás
péntek, 18 február 2022 20:21

Dömse Bence és Conquistador a pénteki nyerő Kaposváron!

2022 első kiemelt díjugrató versenyének a kaposvári Pannon Lovasakadémia fedett lovardája adott otthont. Pénteken a 90 cm-es számmal kezdődött a verseny, természetesen az egyik legnépesebb mezőnnyel. A győzelmet a Kátai Szabadidő SE versenyzője, Szíj Viktor szerezte meg Chuck Norris hátán. Szintén gyorsan és hibátlanul lovagolt Harmat Zsófia (Lukács és Társa Kft.) Cassandra Fortius-szal, valamint Balogh Dániel (Magyar Imre Lovas SE) Davis Z-vel, ők fértek még fel a képzeletbeli dogobóra a 14 hibátlan lovas között.

A 100 cm-es nyitott számban a mindig gyors Jászberényi Emma (Cserénfa Lovas Klub SE) és Heraklész most sem talált legyőzőre, Papp Péter (Völgység Lovas SE) és RH Lisbon a második, Harmat Zsófia és Cassandra Fortius ezúttal a harmadik helyen zártak.

A kezdő lovasok mezőnyében mindössze három induló volt, mindhárman hibátlanul teljesítették a pályát, a győzelmet Kővágó Alexandra (Twinsport SE) és Eldorádó szerezte meg.

Az ötéves lovak 100 cm-en álltak rajthoz, a győzelmet Szűcs Zoltán (Twinsport SE) lovaglásában a Malibu TN apaságú Maroon szerezte meg hibátlanul, 7,9 stílusponttal. Minimális különbséggel maradt le Mráz Tamás lovaglásában a Kannan apaságú TM Kannan’s  King, aki 7,8 pontot kapott.

A hatévesek 110 cm-es számában Mráz Tamás (Badacsonyi Lovas SE) Vanda nevű Argon 4 apaságú kancája győzőtt 8,1 stílusponttal, míg a második és harmadik helyen Rezgő Zoltán Chacco Blue II apaságú lovai végeztek - Bognár Jenchacco illetve Chacco Grand – 7,9 illetve 7,8 stílusponttal. A harmadik helyre holtversenyben ért fel még Szentirmai Péter lovaglásában Trixi (Harrisbourgh VDL után).

Az ifjúsági 110 cm-es számban Farkas Nóra (Kurca-Menti LE) kapta a legmagasabb stíluspontot (8,2) Cappuccino Nadli „F” nevű lovával. Szintén hibátlanul és 7,7 stílusponttal zárt Sugár Viola (Kalafarm SE) és Nuance van de Celieburg. A harmadik helyen Kelemen Zsolt Péter (Orgoványi Lovas Klub) és Canturo’s Girl végzett 7,5 stílusponttal.

 

 KIR7439

Farkas Nóra (Kurca-Menti LE) és Cappuccino Nadli "F"
Fotó: Kiruu-Photo

 

Az amatőrök között mindössze egy hibátlan lovaglás született, ezt Dr. Czuczai Natália mutatta be Bognár Cápa nevű lován (Badacsonyi Lovas SE). A leggyorsabb 4 hibapontos Czakó Rebeka Tímea (Cserénfa Lovas SE) és Favorite lett, megelőzve Heczer Lúcia Barbarát (Cserénfa Lovas SE) TM Zora nyergében.

110 cm-en a 14 lovaglásból 12-en lovagoltak hibátlanul, így nagy szerepet kapott az idő. Leggyorsabban Kármán Anita (Twinsport SE) ért körbe Leonette hátán,  megelőzve Úry Annát (Sükösd Kúria LE) Centadina nyergében, valamint Matyi Biankát (Matyi Bianka Lovasklub) Charming Ladyvel.

120 cm-en az ifjúsági lovasok között nem született hibátlan lovaglás, a legjobb eredményt 6 hibaponttal Kelemen Zsolt Péter (Orgoványi Lovasklub) érte el Canturo’s Girl nyergében. A nyitott kategóriában Bán Krisztián (Cserénfa Lovas Klub SE) a fakó For Joy nyergében tudott leggyorsabban hibátlanul lovagolni, megelőzve Rezgő Zoltánt (Lovasakadémia SC) és Gladiátort, valamint Farkas Nórát és Cappuccino Nadli „F”-et.

 

 KIR7738

 

Bán Krisztián (Cserénfa Lovas SE) és For Joy
Fotó: Kiruu-Photo

 

A napi főszámban 130 cm-en Dömse Bence (D-Team SE) és Conquistador magabiztosan tudott győzni a 11 hibátlan lovas között. A második helyen Mráz Tamás (Badacsonyi Lovas SE) és El Conthero végzett, míg harmadikként Bujtor Roland (Pro Equus Lovas Klub) és Cascada zártak.

 

 KIR7923

 

Dömse Tamás (D-TEAM SE) és Conquistador 
Fotó: Kiruu-Photo

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat