Nyomtatás
szombat, 19 február 2022 20:17

Mráz Tamásé a szombati nap

Szombaton folytatódtak a küzdelmek a kaposvári fedeles lovardában. A Nemzeti Lovardával ellentétben itt nem kellett korán kelni annak, aki az első, 90 cm-re kiírt számban indult. Ismét sok hibátlan lovaglás született, a leggyorsabban Kővágó Alexandra (Twinsport SE) és Eldorádó ért körbe az Eduard Petrovic által épített pályán. Második helyen a Lovasakadémia színeiben versenyző Halas Adél és Sáripuszta Keringő zártak, harmadik lett Nagy Levente és Gibraltar’s Rose (Katafai Lovas SE).

Nagy Levente és lova a 100 cm-en is ragaszkodott a harmadik helyért járó kupához, a második díj itt is Lovasakadémiás lovashoz, ezúttal Székely Noémihez és Q-Sáripuszta Magnumhoz került. A leggyorsabb hibátlan lovaglást pedig ebben a számban Jankovics Larissza és Balougard (Kerta SE) produkálta.

A kezdő lovasokhoz a mai napon csatlakozott a Lovasakadémiás Bana Márta Félénk nevű lovával, akik gyorsan meg is nyerték a számot, 7,6 stílusponttal. Második helyen Bakó Dorottya és Lestie zártak, 7,5 stílusponttal (Taszári Vitál LSC).

Az ötéves lovak számában négy induló között két hibátlan lovaglás született, a győztes Mráz Tamás saját tenyésztésű TM Kannan’s King nevű Kannan apaságú ménje lett, 7,9 stílusponttal. A második helyen ezúttal a Papp Péter által lovagolt Nannan-A apaságú kanca, Nannanti zárt, 7,5 stílusponttal.

Az ifjúsági lovasoknál öt hibátlan lovaglás született, a zsűri a legjobbnak közülük Sugár Violát (Kalafarm SE) találta Nuance van de Celieburg nevű lovával (8,1 stíluspont). Második Délceg Diána lett (Dadi Lovasklub Egyesület) Kisbéri Ciklámen nyergében (7,8 stíluspont). Harmadik helyen egy fiatalember, Jankovics Patrik Balázs (Kerta SE) és Cento nevű lova zárt, 7,7 ponttal.

Az amatőrök 110 cm-es számában Czakó Rebeka Tímea (Cserénfa LKSE) győzött Favorite nyergében, gyorsan és hibátlanul lovagolva. Tőle csak minimális idővel maradt le Kiss Dávid (Ácsi Kinizsi SC) E-Card hátán, míg a harmadik helyen szintén egy hölgylovas, Mayer Annamária végzett Katica nyergében (Völgység Lovas Egyesület).

A 115 cm-es nyitott kétfázisos számban Úry Anna (Sükösd Kúria LE) és Centadina nem talált legyőzőre, bár a második helyen végzett Papp Péter (Völgység Lovas SE) és Katica, valamint a harmadik Borbély Dóra (Lovasakadémia SC) és Kóma nagyon megszorongatták.

A 6 éves lovak 10 fős mezőnye eléggé kiegyenlített volt, hiszen 9 hibátlan lovaglás született, így a végső sorrend kialakítása a zsűri kezében volt. Végül Mráz Tamás (Badacsonyi LSE) Vanda nevű Argon 4 apaságú kancáját találták a legjobbnak, 8,2 stílusponntal. 8 ponttal a második helyen végzett Kurnyák Ágnes lovaglásában a Latour VDL apaságú Lune di Miel BMG nevű kanca, míg harmadikként szintén egy kanca, Bognár Jenchacco (Chacco-Blue II) végzett 7,9 ponttal Rezgő Zoltán lovaglásában.

 

 KIR8683

Mráz Tamás és Vanda 
Fotó: Kiruu Photo 

 

A 125 cm ifjúsági lovasok számára kiírt versenyében ismét nem sikerült hibátlanul lovagolnia senkinek, a győztes 4 hibaponttal Kelemen Zsolt és Gizi lett (Orgoványi Lovasklub), megelőzve a helyi Szabó Kittit, aki Főnix-szel szintén egy verőhibával zárt. A nyitott versenyben három hibátlan született, a győzelmet Varga Balázs (Sumi-Equi Sport Kft.) és Jailbird  nevű lova szerezte meg. Másodikként Kurnyák Ágnes (D-Team SE) és Queenlan zárt, míg harmadik Bán Krisztián (Cserénfa LKSE) és Mackó nevű lova lett.

 

 KIR8717

 

Varga Balázs és Jailbird
Fotó: Kiruu Photo 

 

A nap főszáma 135 cm-re lett kiírva. A 14 indulóból öten tudtak hibátlanul lovagolni, köztük leggyorsabban Mráz Tamás (Badacsonyi LSE) és a Tangelo van de Zuuthoeve apasátú BN Silver ért körbe. A második helyre Szentirmai Péter (Ácsi Kinizsi SC) lovagolta Express nevű lovát, míg a harmadik helyért járó szalagot ismét Mráz Tamás vihette haza El Conthero nyergében. 

 

 KIR8878

Mráz Tamás és BN Silver
Fotó: Kiruu Photo 

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat