Nyomtatás
vasárnap, 20 február 2022 20:34

Mráz Tamás BN Silverrel duplázott

Vasárnapra már megcsappant a versenyzői kedv, és több számban már csak néhány lovas állt rajthoz.

A 105 cm-es nyitott szám volt a nap első versenyszáma, ahol az a ritka esemény történt meg, hogy Szabó Kitti (Lovasakadémia SC) Babérral, valamint Jászberényi Emma (Cserénafa Lovasklub SE) Heraklésszal másodpercre egyforma időre lovagolta a leggyorsabb hibátlant, így holtversenyben nyerték a számot. A harmadik helyre Papp Péter (Völgység Lovas Egyesület) ért fel Regöly Kedves nevű lovával, szintén hibátlanul.

A kezdő lovasoknál sajnos mindössze két induló állt rajthoz, közülük Németh Júlia (Aranypatak Lovas Egyesület) Inci nevű lovával lovagolt hibátlanul, de stíluspontja (7,2) alapján nem kerülhetett sor eredményhirdetésre.

Az ötéves lovaknál is csak négy induló volt, ők viszont mindannyian hibátlanul értek körbe Eduard Petrovic pályáján. A győzelmet Mráz Tamás saját tenyésztésű és tulajdonú Kannan apaságú TM Kannan’s King nevű lova szerezte meg 7,8 stílusponttal.

A 115 cmnyitott versenyszám Úry Anna (Sükösd Kúria LSE) és Centadina sikerét hozta. Másodikként Délceg Diána Zita (Dadi Lovasklub Egyesület) és Kisbéri Ciklámen zárt, és még mindig hibátlanul lett harmadik Lang István (Cantos Lovas Klub) és Rádiháza Hont.

A 6 éves lovak vasárnap 115 cm-en versenyeztek, a győzelmet ezúttal Rezgő Zoltán (Lovasakadémia SC) Chacco Grand (Chacco-Blue II) nevű ménje szerezte meg 8,2 stílusponttal. Mráz Tamás (Badacsonyi Lovas SE) Vanda nevű Argon 4 apaságú kancája ezúttal a második (8,1 stíluspont), míg Kurnyák Ágnes (D-Team SE) és Lune de Miel BMG (Latour VDL után) a harmadik helyre ért kerek 8 stílusponttal.

 

 KIR9240

 

Rezgő Zoltán és Chacco Grand
Fotó: KiruuPhoto 

 

A 115 cm-es ifjúsági számban már csak 2 induló állt rajthoz, mindketten 8 hibaponttal zártak, közülük Délceg Diána Zita (Dadi Lovasklub Egyesület) volt a gyorsabb, Kisbéri Ciklámen hátán.

Az amatőrök mezőnye sem volt túl népes, az 5 indulóból Kiss Dávid (Ácsi Kinizsi SE) tudott győzni E-Card nevű lován, 4 hibaponttal.

120 cm-en az ifjúsági értékelésben Bódai Hanna (Gyenesdiási LSE) Quintano nevű lovával lovagolta a leggyorsabb hibátlant, megelőzve Kelemen Zsolt Pétert (Orgoványi Lovas Klub), aki most Gizivel volt jobb, valamint Dömse Tamást (D-Team SE) Jadine BMG hátán. A nyitott kategóriában Kormos János győzött Spartan Blue nyergében (Sion Security Kft.). A második és harmadik helyen is Mráz Tamás végzett Bognár Cápa és Zaya nevű lovaival. Mindannyian hibátlanul lovagoltak.

 

 KIR9557

 

Fekete György és Kahuna
Fotó: KiruuPhoto 

130 cm-en Fekete György (SMAFC Lovasszakosztály) Kahuna nevű lovára tűzték a győztesnek járó szalagot, másodikként Fazekas István (Határőr Dózsa SE) zárt Jenniferrel. A harmadik helyre, - még mindig hibátlanul – Varga Balázs lovagolt Sáripuszta Korfu nyergében.

A nap záró – és egyben fő – számában négy hibátlan lovaglás született, így Mráz Tamás, Bán Krisztián, Bujtor Roland és Szűcs Zoltán lovagolhatott az összevetésben. Itt már csak kettőjüknek sikerült verőhiba nélkül végigérni, közülük a gyorsabb Mráz Tamás (Badacsonyi Lovas Sport Club) és BN Silver volt, aki a szombati nap után így duplázni tudott Nagy Balázs Tangelo van de Zuuthoeve apaságú sárgájával. Valamivel lassabb volt az ezen a magasságon még kevés tapasztalattal rendelkező Bora (Odermus R) Bán Krisztiánnal (Cserénfa LKSE), így ők lettek a másodikak, míg az összevetésben két verőhibával zárt Bujtor Roland (Pro Equus Lovas Klub) és Copacabana, ezzel a harmadik helyre kerültek.

 

 KIR9652

 

Mráz Tamás és BN Silver
Fotó: KiruuPhoto 

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat